Home / Nasır Hakkında Bilinmeyenler / Ameliyatsız Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır?

Nasır çoğunlukla dar veya büyük gelen ayakkabıların tercih edilmesi kaynaklı oluşan cilt problemine verilen isimdir. Örneğin ayağa büyük gelen ayakkabının içinde oynayan ayağın belirli noktasının sürekli olarak ayakkabıya sürtünmesi ve bu hareketin ardışık olarak devam etmesinden kaynaklanır. Sürekli olarak aynı noktaya darbe alan ayak vücut tarafından burada yolunda gitmeyen durum olduğunun sinyalini almaktadır. Savunma mekanizmasını çalıştıran vücut darbe alan noktayı bu yönde kalınlaştırarak korumak ister fakat birşeyler ters gittiği için cilt kalınlaşarak nasır isminde ki cilt probleminin oluşumuna neden olur.

Ayak için örnek vermiş olsak dahi bu durum vücudun her bölgesinde gerçekleşebilir. Örneğin kemeriniz belinize sürekli olarak baskı ve sürtünme uyguladığı taktirde nasır burada da görülebilir veya işiniz gereği sürekli olarak kazma, kürek ya da benzeri aletler kullanıyorsanız elinize uygulanan sürtünmede nasır oluşumunda rol oynayacaktır.

nasır tedavisi

Nasır Önlenebilen Bir Sorundur

Eğer bu oluşumun başlangıcını fark ettiyseniz veya hiç karşı karşıya kalmak istemiyorsanız basit önlemlerle önüne geçmeniz mümkün. Örneğin ayakkabı satın alırken ayağınıza giyip deneyerek tam oturan numarayı tercih etmeniz gerekmektedir. Alacağınız ayakkabı ayağınıza ne küçük ne de büyük gelmemeli ve tam ayağınıza göre olmalıdır. İşiniz gereği sürekli olarak bir el aleti kullanmanız gerekiyor ise eldiven kullanmalı bu şekilde meydana gelecek noktasal sürtünme ve darbelere engel olmalısınız.

Nasır Tedavisi Hangi Yöntemlerle Yapılır?

Nasır tedavisi için günümüzde pek çok yöntem kullanılmaktadır. Bunlar evde uygulayabileceğiniz ve cerrahi olarak tercih edebileceğiniz şekilde ikiye ayrılabilir. Fakat çok ilerlemiş olan vak’alar da evde uygulayacağınız yöntemlerle fazla başarı elde edemeyebilirsiniz bu doğrultuda cerrahi olarak tedavi olmalısınız. Cerrahi uygulamalarda kendi içinde ameliyatlı ve ameliyatsız olarak ikiye ayrılmaktadır.

Şimdi nasır tedavisi adına uygulanabilecek tüm yöntemleri açıklayarak sıralayalım.

Lütfen tedavi için sıralayacağımız yöntemlerin tümünü dikkatli bir şekilde sonuna kadar okuyunuz.

Evde Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır?

1- Ponza Taşı: Halk arasında topuk taşı olarak bilinmekte olan bu taşın özelliği ölü, sertleşmiş olan cildi ortadan kaldırarak yenilenmesini sağlamasıdır. Ponza taşını kullanmadan önce nasır olan ayağınızı 10 dakika kadar sıcak suda bekleterek sertleşen derinin yumuşamasını sağlamanız gerekir. 10 dakikadan sonra ise ponza taşı ile ovarak ölü veya sertleşmiş cildin törpülenmesini ve böylece yok olmasını sağlayabilirsiniz.

Fakat pembeleşene kadar ovmanız ve sonrasında devam etmemeniz gerekir. Aksi taktirde cildin incelerek tahriş olmasına ve yaralanmaya sebebiyet verebilirsiniz. Ovma işleminizi bitirdiğinizde pamuğa hint yağı sürerek nasırın üzerine koyun, üzerine bandaj sarın. Gece üzerini açık bırakarak yatın, böylece hava almasını sağlayın. Ertesi sabah bandajı çıkarabilirsiniz. Aynı işlemi birkaç defa tekrarlayarak nasır iyileşene kadar sürdürebilirsiniz.

2- Beyaz Sirke: Nasır tedavisi için uygulanan bir diğer etkili yöntemlerden biri de beyaz sirke tedavisidir. Yüksek asitliğe sahip olan beyaz sirke sert ve ölü cildin yumuşamasını sağlar. Fakat asitliği yüksek olduğundan kesinlikle saf olarak kullanılmamalı ve su ile seyreltilmelidir.

Yatmadan önce su bardağının 3/2’sini su, diğer 3/1’ini ise beyaz sirke olacak şekilde doldurarak karıştırın. Yatmadan önce nasır bulunan bölgeye uygulayın. Bandaj ile sarın ve sabaha kadar bekletin. Fakat ayağını örtmeden açık bırakın ve böylece hava almasını sağlayın. Ertesi sabah bandajı çıkararak nasır bulunan bölgeyi ponza taşı ile ovun. Böylece nasırlı bölgenin pul pul döküldüğüne şahit olacaksınız. Aynı yöntemi nasır tamamen iyileşene dek her gün tekrar ettirebilirsiniz. Beyaz sirkeyi suyla karıştırmayı unutmayın ve ponza taşı ile ovma sırasında cilt pembeleştiğinde bırakın. Aksi taktirde cildin tahriş olarak yaralanmasına neden olabilirsiniz.

3- Karbonat: Ilık su ile doldurduğunuz bir kovanın içine 2-3 yemek kaşığı karbonat ekleyerek karıştırın. Ayaklarınızı kovanın yada leğenin içine sokarak 15 dakika kadar bekleterek yumuşamasını sağlayın. Daha sonra yine ponza taşı ile nasırlı bölgeyi ovalayın böylece sertleşmiş derinin dökülmesini sağlayın.

Cerrahi Yöntemlerle Nasır Tedavisi

Az önce belirttiğimiz üzere cerrahi yöntemlerle yapılacak olan tedavide ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Ameliyatlı Nasır Tedavisi

Doktorunuz ayağınıza uygulayacağı anestezinin ardından nasırlı bölgeye kesi uygulayacak ve böylece vak’ayı köküyle beraber çıkaracaktır. Ardından dikiş uygulanarak bandajlanır ve böylece tedavi sona erer. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken nokta nasır kökü ile beraber alınmasıdır. Aksi taktirde kökü çıkarılmazsa nükseder. Dikiş, bandaj, istirahat ve pansuman gerektirdiğinden çok fazla tercih edilmeyebilir. Ameliyatla uygulanan tedavi hakkında geniş bilgiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. https://www.nasirtedavi.com/nasir-ameliyati/

Ameliyatsız Nasır Tedavisi

Günümüzde sağlık problemi olan kişiler eğer mümkünse tedavileri için ilk olarak ameliyatsız yöntemleri tercih ederler. Çünkü bu uygulamalar hem başarılı oldukları gibi hem de kişiye oldukça avantaj sağlarlar. Ameliyatsız tedavi de uzmanlar radyo frekans kullanmaktadır. Radyo frekans cihazı ile nasır köküyle beraber başarılı bir şekilde çıkarılarak bandajlanır.

Herhangi bir istirahat ya da dikiş gerektirmez. Bir süre sonra cilt kendini yenileyerek normal halini alır. Dikiş olmadığı için rahatsız edici bir iz de olmaz. Acısız, ağrısız bir süreçte gerçekleşen tedavi ortalama 3-5 dakika kadar sürer. Radyofrekans cihazı kullanılarak yapılan uygulamanın videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Nasır tedavisi için Türkiye’nin 4 büyük ilinde toplam 6 şubeyle hizmet vermekte olan IDEA tercih edilebilir. Her şubede görev yapan genel cerrahi uzmanları nasırınızın teşhisi kesinleştirdikten sonra 3-5 dakika içerisinde tedavinizi tamamlayacaktır. https://www.nasirtedavi.com/iletisim/ adresinden iletişim bilgilerine ulaşabilir. Size en yakın şube ile iletişim kurarak randevu alabilirsiniz.

Yazar: Op. Dr. İbrahim KAVAK

Dokuz Eylül üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Op. Dr. İbrahim KAVAK 1991 yılından bu yana genel cerrahi uzmanı olarak hizmet vermektedir. Kıl dönmesi, hemoroid ve anal fissür gibi makat hastalıkları yanı sıra nasır, siğil ve ben tedavileri uygulamaktadır.
iletişim
WhatsApp Destek
İletişim Bilgilerimiz